Voordeel van Brand New Day

Voor uw klant én voor u

Al onze producten hebben erg lage kosten, zodat uw klant meer vermogen opbouwt. Uw klant heeft altijd en overal online inzicht. En u kunt snel en gemakkelijk online producten openen en wijzigen.

Download de brochure

Welk product past het beste bij de situatie van uw klant? U ziet het in onderstaand productoverzicht.


Productoverzicht Brand New Day

Situatie van uw klant Brand New Day product Video
Pensioentekort  
Extra vermogen opbouwen  
Vermogen opbouwen voor aflossing hypotheek  
Schenken aan kinderen  
Financiële zorg voor nabestaanden
Pensioentekort maar liever niet beleggen
Extra vermogen opbouwen door te sparen

Bereken het voordeel voor uw klant

Met de Intermediairtool berekent u voor uw klant gemakkelijk of het financieel aantrekkelijk is een bestaande polis over te boeken.

Hulp nodig? Natuurlijk hebben we verstand van zaken, maar we mogen geen advies geven. Zoek daarom hier een financieel adviseur bij u in de buurt.

Bekijk de video:

Enorm laag. En simpel.

Onze kosten zijn niet alleen enorm laag. Ze zijn ook lekker simpel. Want ze passen op de helft van een bierviltje. Waardoor u ze ook makkelijk kunt uitleggen aan uw klanten. Wel zo makkelijk. Dit zijn ze:


De kosten

BND Euro Obligatie Indexfonds BND Wereld Indexfonds Hedged
Beheerkosten
(jaarlijks)
0,59% 0,59%
Stortingskosten
(éénmalig)
0,50% over elke geldstorting
Is het een overboeking? Overboeken kost éénmalig € 99 per polis

Het belang van lage kosten

Het scheelt nogal of uw klant 1% minder kosten betaalt. De grafiek hiernaastOnderstaande grafiek maakt dat erg duidelijk. Onze kosten zijn dus niet voor niets enorm laag: zo bouwen klanten uiteindelijk veel meer vermogen op. En dat is in ieders belang.

Het belang van lage kosten

Eindkapitaal bij verschillende kosten
Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

Geen verborgen kosten

Een heleboel kosten die andere aanbieders in rekening brengen, kennen wij niet. Zo zijn er bij Brand New Day geen aan- en verkoopkosten als uw klant switcht tussen de beleggingsfondsen. En ook geen bewaarloon, wat bij andere aanbieders vaak 0,24% per jaar is. Jaarlijkse rekeningkosten kennen wij niet. Als er geen geld op de rekening staat, betaalt uw klant niets. En ook administratiekosten zijn ons vreemd: alle wijzigingen zijn gratis. U kunt dus kosteloos bijvoorbeeld inleg, pensioendatum of persoonlijke gegevens wijzigen. En tenslotte kennen wij ook geen ‘vertrekkosten’: als uw klant weg wil, boeken wij kosteloos het opgebouwde vermogen over naar een andere aanbieder.

 • Géén switchkosten
 • Géén bewaarloon
 • Géén jaarlijkse rekeningkosten
 • Géén administratiekosten
 • Géén vertrekkosten

De gemiddelde kosten per jaar

Looptijd Gemiddelde kosten per jaar
5 jaar 0,78%
10 jaar 0,68%
15 jaar 0,65%
20 jaar 0,63%
25 jaar 0,62%
30 jaar 0,62%

De kleine lettertjes: Gemiddelde kosten bij een maandelijkse inleg, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd. Bij een éénmalige inleg zijn deze totale kosten nog lager.

Wat betaalt uw klant per jaar?

Natuurlijk wilt u weten waar dat per jaar precies op neerkomt voor uw klant. Dit zijn de totale kosten per jaar bij verschillende looptijden. Hierin zijn alle kosten meegenomen (dus de stortings- én beheerkosten). U ziet dat de beheerkosten veel zwaarder wegen dan de aankoopkosten.

Een paar voorbeelden

En hiernaasthieronder ziet u de totale kosten bij verschillende vermogens en stortingen.

Totale kosten per jaar

U stort
per jaar
Stortings-
kosten
Vermogen
op de rekening
Beheer-
kosten
Totale
kosten
€ 1.200 € 6 € 10.000 € 59 € 65
€ 3.000 € 15 € 3.000 € 17,70 € 32,70
€ 8.000 € 40 € 20.000 € 118 € 158

De kleine lettertjes: De totale kosten per jaar (50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd).

Hoe groeit het geld van uw klant?

Het geld van uw klant wordt bij Brand New Day belegd in indexfondsen. Samen met uw klant kiest u een juiste verhouding tussen aandelen en obligaties. Voor aandelen wordt standaard belegd in het BND Wereld Indexfonds Hedged, voor obligaties in het BND Euro Obligatie Indexfonds. Als u wilt, kunt u voor uw klant ook beschikken over meer fondsen.

 • Indexbeleggen
 • Keuze uit diverse obligatie- en aandelenfondsen
 • Gratis switchen zonder aan- of verkoopkosten

De beleggingsfondsen

Als u voor uw klant een rekening opent in de Intermediairtool, belegt uw klant standaard in het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen). Wilt uw klant liever een ander fonds? Geen probleem. In de Intermediairtool kunt u het gewenste fonds selecteren.

Het BND Euro Obligatie Indexfonds

Dit fonds belegt in 2 indexfondsen van Vanguard: 50% in het Vanguard Euro Government Bond Index Fund (ongeveer 700 staatsobligaties van diverse Eurolanden) en 50% in het Vanguard SRI Euro Investment Grade Bond Index Fund (ongeveer 2.200 wereldwijd gespreide maar in euro genoteerde bedrijfs- en andere niet-staatsobligaties). Uw klant betaalt uiteraard géén dubbele beheerkosten.

Het BND Wereld Indexfonds Hedged

Dit fonds belegt 100% in het Vanguard FTSE Developed World II CCF (euro hedged). Hiermee belegt u in de ongeveer 2.100 grootste beursgenoteerde bedrijven. Deze aandelen zijn in 24 landen in Europa, Noord Amerika en Azië / Pacific genoteerd. Omdat niet alle aandelen in euro’s zijn genoteerd, wordt het valutarisico afgedekt. U betaalt uiteraard géén dubbele beheerkosten. Door de fiscale structuur van het fonds kunt u ál het ontvangen dividend herbeleggen. Dit levert u in vergelijking met de meeste fondsen zo’n 0.4% extra rendement op.

De beleggingsfondsen

Standaard
bij openen rekening
Beheerkosten (TER)
Obligatie­fonds  BND Euro Obligatie Indexfonds 0,59%
Aandelen­fonds  BND Wereld Indexfonds Hedged 0,59%
Optioneel
Beheerkosten (TER)
Obligatie­fondsen  BND Euro Obligatie Indexfonds 0,59%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Kort 0,50%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie 0,50%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Lang 0,50%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Lang Inflatie 0,50%
Aandelen­fondsen  BND Wereld Indexfonds Hedged 0,59%
  BND Wereld Indexfonds Unhedged 0,59%
  BND Duurzaam Wereld Indexfonds 0,63%
  BND Small Cap Wereld Indexfonds 0,68%
  BND Emerging Markets Indexfonds 0,70%

Lifecyclebeleggen: wij beleggen voor uw klant

Het zou zuur zijn als vlak voor de einddatum de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Weg geld. Dat risico is te groot. Daarom kunt u bij het openen van een rekening kiezen voor ‘lifecyclebeleggen’. Lifecyclebeleggen houdt in dat als uw klant dichter bij de einddatum komt, hij/zij steeds veiliger gaat beleggen (lees: meer obligaties, minder aandelen). Kosteloos. U heeft er geen omkijken naar.

Hoe werkt het?

Tot 10 jaar voor de einddatum doen wij niets. Vanaf dat moment zorgen wij dat uw klant voor minimaal 55% in obligaties belegt (als uw klant al 55% of meer in obligaties belegt, gebeurt er niets). En elk jaar daarop stijgt het percentage obligaties met 5%. Zo belegt uw klant 1 jaar voor de einddatum voor 100% in obligaties. Als u voor uw klant in de Intermediairtool een rekening opent, staat lifecyclebeleggen standaard aan. Wilt uw klant niet lifecyclebeleggen? Dan kunt u dit in de Intermediairtool gewoon uitzetten.

De rendementen

Hoe was het rendement? Dat ziet u hiernaasthieronder per standaardprofiel: het rendement vanaf 2012 tot en met het derde kwartaal van 2017. En in de onderste rij ziet u het gemiddelde rendement per jaar over die hele periode. U bepaalt zelf welk percentage in aandelen en obligaties wordt belegd en kunt dus afwijken van deze profielen.

 

De netto rendementen per profiel

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief

De kleine lettertjes: Rendementen per profiel van de standaardfondsen: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst. .

 

Indexbeleggen

Indexbeleggen: dikke kans op méér rendement

Banken en verzekeraars adviseren u bijna altijd hun eigen huisfondsen. Dat is best gek. Want op termijn behaalt ruim 80% van die huisfondsen een (heel erg) fors lager rendement dan de index die ze volgen. Dat weten die banken en verzekeraars ook wel. Want dat weet iedereen. Alleen adviseren zij u die fondsen toch. Want door de hoge (verborgen) kosten verdienen ze er lekker veel aan. Maar voor uw vermogen zijn die fondsen niet goed. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen aan.

Rekening houden met risico’s

De rekening voor uw klant is meer dan een simpele beleggingsrekening met wat fondsen. Want standaard wordt het valutarisico afgedekt en wordt aan lifecyclebeleggen gedaan. En optioneel kunt u adviseren om met inflatie geïndexeerde obligaties rekening te houden met het risico van onverwacht stijgende inflatie. Ook kunt u voor uw klant met langlopende obligaties rekening houden met renterisico op de pensioendatum.

Naam Bescherming Standaard Kosten
Tegen schommelingen in valutakoersen Ja Kosteloos
Tegen een beurscrash vlak voor uw pensioen Ja Kosteloos
Tegen een stijgende inflatie Nee, optioneel Kosteloos
Tegen een lagere rente op uw pensioendatum Nee, optioneel Kosteloos

Bescherming aanpassen

Wij vinden het voor pensioen verstandig om het valutarisico af te dekken en aan lifecyclebeleggen te doen. Wilt uw klant dit niet? Dan kunt u dit in de intermediairtool gewoon aangeven.

Brand New Day is meer dan alleen lage kosten. U biedt uw klanten echt een oplossing van deze tijd.

Indexbeleggen

Om het geld van uw klant te laten groeien, kunt u uit verschillende indexfondsen kiezen. Indexbeleggen is niet alleen goedkoop, maar ook zeer effectief. Want zo’n 80% van de huisfondsen van uw bank of verzekeraar behaalt over een lange periode een (flink) lager rendement dan de index die ze proberen te verslaan. Dat komt vooral door de hoge (verborgen) kosten. Die fondsen zijn dus goed voor de bank, maar níet voor u. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen.

 

Indexbeleggen

Géén verplichtingen

Wij houden niet van verplichtingen. Die leggen wij uw klanten dan ook niet op. Uw klant bepaalt zelf hoeveel er wordt gestort. En mag altijd meer storten. Of minder. Of niets meer. En is uw klant onverhoopt ontevreden? Dan boeken wij het geld kosteloos, dus zonder verkoop- of administratiekosten, over naar de tegenrekening of een andere aanbieder. Bovendien hebben wij géén rekeningkosten. Staat er niets op de rekening? Dan betaalt uw klant ook geen kosten.

 • Géén contract
 • Niet tevreden? Geen vertrekkosten!
 • Géén geld op de rekening?
  Geen kosten!

Gemakkelijk wijzigingen doorgeven

Via de de Intermediairtool kunt u voor uw klant allerlei wijzigingen invoeren. Natuurlijk kosteloos.

 • Maandelijkse inleg verhogen, verlagen of stopzetten
 • Kosteloos switchen tussen beleggingsfondsen
 • Bescherming tegen risico’s aan/uitzetten

 

Online inzicht

Online uw geld in de gaten houden

Uw klant heeft altijd inzicht in hoe zijn geld ervoor staat.

 • Wat is de huidige waarde?
 • Hoeveel vermogen is naar verwachting op de einddatum opgebouwd?
 • Hoeveel is er al gestort? En wat is het totale rendement?
 • Hoe hebben de fondsen gepresteerd?
 • En hoeveel bedragen de kosten dit jaar?
Uw geld staat veilig

Veiligheid voorop

Wij gaan niet failliet. Dat weten we zeker. Maar aan mooie woorden heeft u niets. Daarom worden beleggingen van uw klanten bij Brand New Day in een apart bewaarbedrijf ondergebracht. Net zoals banken dat doen. Stel dat wij toch ooit failliet gaan – morgen of over 30 jaar – dan krijgen uw klanten gewoon al hun geld terug. En kunnen zij bij een andere aanbieder doorgaan met het opbouwen van vermogen. Wilt u alles weten over het bewaarbedrijf? Lees dan over ons bewaarbedrijf.