Boek uw polis over

Heeft u een polis bij een andere verzekeraar? Dan kunt u deze laten overboeken naar Brand New Day. Heel gemakkelijk zelfs. Waarom zou u dat doen? Omdat onze kosten laag zijn. Enorm laag zelfs. En daardoor heeft u later heel wat meer geld.

Ja, boek mijn polis over

Een bestaande polis overboeken

Heeft u een polis bij een andere verzekeraar? En is het geld belegd? Dan kunt u de polis laten overboeken naar Brand New Day. Waarom? Omdat onze kosten zéér laag zijn. Waarschijnlijk veel lager dan uw huidige kosten. En daardoor heeft u later heel wat meer geld. Want 1% minder kosten = 1% méér rendement. En dat scheelt op lange termijn een boel.


Bekijk de video:

Doe de woekerpolischeck

Verzekeraars hebben ons maar liefst 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Grote kans dus dat u er ook één heeft. Deskundigen hebben berekend dat verzekeraars € 20 miljard te veel aan kosten hebben berekend en ons maar € 2 miljard teruggeven. Tsja.

Test: Heb ik een woekerpolis?

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft alle woekerpolissen in kaart gebracht. Bekijk nú of u ook een woekerpolis heeft.

Ja, uw polis is een woekerpolis.

Uw polis staat op de lijst met woekerpolissen van het Kifid. Zeer waarschijnlijk betaalt u erg hoge kosten. Ook als u niet meer inlegt of compensatie heeft ontvangen! Vergelijk uw kosten met de kosten van Brand New Day.

Staat uw polis er niet bij?

Waarschijnlijk zijn de kosten van uw huidige polis (flink) hoger dan de kosten van Brand New Day.

Natuurlijk niet! Wat dacht u zelf?

De kosten van uw Brand New Day rekening zijn hartstikke laag. U hoeft dus niets te doen!

Overboeken loont!

Dat blijkt uit alle polissen die wij tot nu toe hebben doorgerekend. Bij 92% van al die polissen was – na aftrek van alle kosten – sprake van een overboekvoordeel.

Overboeken loont

Het belang van lage kosten
Brand New Day
kosten 0,62%
Concurrent 1
kosten 1,50%
Concurrent 2
kosten 2,50%
Concurrent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 20.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, exclusief eventuele afsluitkosten, looptijd van 20 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

Welk type polis kunt u overboeken?

Hiernaast Hieronder ziet u welke polissen direct online overgeboekt kunnen worden. Heeft u een hypotheekpolis of stamrechtverzekering? Of weet u het niet? Bel ons dan even!

Officiële ‘woekerpolis’ of niet…

Onze kosten zijn waarschijnlijk (fors) lager dan de kosten van uw huidige polis. En daardoor heeft u later heel wat meer geld. Want 1% minder kosten = 1% meer rendement.

Direct online over te boeken

 • Polis voor uw pensioen (‘lijfrentepolis’)
 • Polis waarmee u vrij vermogen opbouwt (‘kapitaalverzekering’)
 • Polis voor de studie van uw kinderen

Bel ons even voor deze polissen

020 - 75 85 300

 • Polis voor de aflossing van uw hypotheek (‘Kapitaalverzekering Eigen Woning’)

Deze polissen mogen helaas niet overgeboekt worden

 • Polissen van het collectieve pensioen van uw werkgever
 • Polissen die al elke maand of jaar een bedrag uitkeren
 • Polissen waarbij aandelen zijn geleased

Uw polis overboeken: hoe werkt het?

U kunt uw polis zelf helemaal online overboeken. U vult de benodigde gegevens in en opent een rekening. Wij zeggen uw huidige polis op en boeken deze over.

Direct online uw polis overboeken
 • U vult de gegevens van uw polis in
 • U opent online een rekening
 • Wij zeggen uw huidige polis op
 • Wij boeken uw polis over

Gaat u overboeken? Houd dan rekening met de € 199 overboekkosten.

Direct overboeken
AFM

Financiële bijsluiter

Voor dit product is per fonds een Financiële bijsluiter opgesteld en kunt u de essentiële beleggersinformatie nalezen. Daarnaast kunt u ook de productvoorwaarden en het prospectus nalezen. Deze informatie kunt u vinden in het documentencentrum.

Ga naar het documentencentrum

Zéér lage kosten

Is dat belangrijk? Ja, dat is enorm belangrijk. Dat ziet u hiernaasthieronder. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Lees meer over de kosten

Het belang van lage kosten

Eindkapitaal bij verschillende kosten
Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, exclusief afsluitkosten, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

Gemakkelijk wijzigingen doorgeven

Als uw oude polis is overgeboekt, kunt u onbeperkt allerlei wijzigingen doorvoeren. Via een medewerker van de Klantenservice of online. Uiteraard kosteloos. Zo kunt u altijd uw automatische incasso aanpassen. U kunt, kosteloos, switchen tussen de beleggingsfondsen. U zit niet vast aan een gekozen pensioen- of einddatum. Deze kunt u maandelijks aanpassen. En ten slotte kunt u natuurlijk ook uw persoonlijke gegevens wijzigen.

 • Uw maandelijkse inleg aanpassen of stopzetten
 • Kosteloos switchen tussen beleggingsfondsen
 • Uw persoonlijke gegevens wijzigen

Géén verplichtingen

Wij houden niet van verplichtingen. Die leggen wij u dan ook niet op. Nadat uw polis is overgeboekt, bepaalt u zelf of u nog maandelijks geld wilt storten. U mag ook jaarlijks een bedrag storten, af en toe, of nooit. U zit ook niet vast aan een contract. Bent u niet tevreden? Dan boeken wij uw geld kosteloos, dus zonder verkoop- of administratiekosten, over naar een andere aanbieder. En u betaalt géén rekeningkosten. Staat er niets op uw rekening? Dan betaalt u ook geen kosten. De enige verplichtingen die mogelijk gelden, zijn de fiscale spelregels van de Belastingdienst.

 • Géén verplichting om geld te storten
 • Géén contract
 • Géén geld op de rekening?
  Geen kosten!

 

Online inzicht

Online uw geld in de gaten houden

Hoe staat uw geld ervoor? Dat kunt u online allemaal volgen.

 • Wat is de huidige waarde?
 • Hoeveel geld heeft u naar verwachting op de einddatum?
 • Hoeveel heeft u al gestort? En wat is het rendement?
 • Hoe hebben de fondsen gepresteerd?
 • En hoeveel bedragen de kosten dit jaar?
Uw geld staat veilig

Uw geld staat veilig

Wij gaan niet failliet. Dat weten we zeker. Maar mooie woorden bieden geen bescherming. Daarom worden uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf ondergebracht. Dit bewaarbedrijf is juridisch afgescheiden van Brand New Day. Stel dat wij toch ooit failliet gaan – morgen of over 30 jaar – dan valt dit bewaarbedrijf buiten de boedel. U krijgt dan gewoon al uw geld terug. En kunt dan bij een andere aanbieder doorgaan met het opbouwen van uw vermogen.

Een on-Nederlandse service

Wij zijn méér dan alleen maar erg goedkoop. We willen u ook een topservice bieden. Ouderwets rennen voor de klant, alsof ons leven er vanaf hangt. Dat vinden we normaal. Als u ons belt, krijgt u meteen een medewerker aan de lijn. Bart of Heleen. En geen bandje met irritant keuzesysteem. Als u ons mailt, krijgt u binnen 1 dag antwoord. Maar als het kan binnen 1 uur. En heeft u een klacht? Dan lossen we dat ook binnen 1 dag op. Calvinistisch in onze kosten, Bourgondisch in onze service. Onze strategie in een notendop.

Onnederlandse service

Indexbeleggen

Om uw geld te laten groeien, kunt u uit verschillende indexfondsen kiezen. Indexbeleggen is niet alleen goedkoop, maar ook zeer effectief. Want zo’n 80% van de huisfondsen van uw bank of verzekeraar behaalt over een lange periode een (flink) lager rendement dan de index die ze proberen te verslaan. Dat komt vooral door de hoge (verborgen) kosten. Die fondsen zijn dus goed voor de bank, maar níet voor u. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen.

 

Indexbeleggen

Niet goed? Kosteloos weer vertrekken

Wij zijn ervan overtuigd dat wij u het allerbeste bieden. Bent u toch niet tevreden? Dan boeken wij, met het schaamrood op onze kaken, uw geld over naar een andere aanbieder. Kosteloos, zonder verkoop- of administratiekosten.

Vertrekken

Al uw geld terug bij overlijden

Het geld op uw rekening is van u. Dus als u – onverhoopt – overlijdt, krijgen uw nabestaanden al het geld dat op uw rekening staat. Gewoon 100%. Van verkoop- of administratiekosten is ook dan geen sprake. Uw nabestaanden dienen met het geld een uitkering aan te kopen bij een bank of verzekeraar van hun keuze.

Onze kosten: ongekend laag

Onze kosten zijn niet alleen enorm laag, maar passen ook op de helft van een bierviltje. De stortingskosten betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. En de beheerkosten betaalt u jaarlijks over het vermogen in het beleggingsfonds.

Afsluitkosten

Boekt u een pensioen- of hypotheekpolis over? Dan betaalt u éénmalig € 45 afsluitkosten. Elke aanbieder, en dus ook wij, is wettelijk verplicht om u deze ‘klantkosten’ apart in rekening te brengen. Boekt u meerdere polissen over? Dan betaalt u per type polis maar 1x afsluitkosten. Boekt u bijvoorbeeld 3 lijfrentepolissen over? Dan betaalt u maar 1x € 45 afsluitkosten.

Meerdere fondsen

Bij het openen van uw overboeken belegt u standaard in het BND Euro Obligatie Indexfonds en het BND Wereld Indexfonds Hedged. Nadat u de rekening geopend hebt, kunt u kosteloos switchen naar verschillende andere fondsen. De beheerkosten hiervan verschillen .

De kosten

BND Euro Obligatie Indexfonds BND Wereld Indexfonds Hedged
Beheerkosten
(jaarlijks)
0,59% 0,59%
Stortingskosten
(éénmalig)
0,50% over elke geldstorting
Afsluitkosten
(éénmalig)
€ 45 (alleen bij openen geblokkeerde rekening)
Euro

Kosten overboeken polis

Wilt u uw polis overboeken? Dat regelen wij graag voor u. Wij zorgen dan dat uw huidige polis wordt opgezegd en het geld wordt overgeboekt naar uw nieuwe rekening bij Brand New Day, mét behoud van alle fiscale voorwaarden. Dit opzeggen en overboeken kost éénmalig tot maximaal € 199 per polis. Loopt de polis (bijna) af? Of heeft u uw oude woekerpolis al omgezet naar een bankspaarproduct? Dan zijn de overboekkosten een stuk lager: € 49,- per polis. Bel ons direct voor een voorstel op maat. U hoeft de overboekkosten niet direct te betalen. Als het geld van uw overgeboekte polis op uw rekening bij Brand New Day wordt bijgeschreven, worden hier éénmalig de overboekkosten vanaf gehaald.

Wat betaalt u per jaar?

Dat ziet u hiernaast. Dat ziet u hieronder. Dit zijn de kosten die u gemiddeld per jaar betaalt als u een x-aantal jaar de rekening aanhoudt. Hierin zijn alle stortings- én beheerkosten meegenomen. U ziet dat de beheerkosten veel zwaarder wegen dan de stortingskosten.

De gemiddelde kosten per jaar

Looptijd Gemiddelde kosten per jaar
5 jaar 0,78%
10 jaar 0,68%
15 jaar 0,65%
20 jaar 0,63%
25 jaar 0,62%
30 jaar 0,62%

De kleine lettertjes: Gemiddelde kosten bij een maandelijkse inleg, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd , exclusief afsluitkosten. Bij een éénmalige inleg zijn deze totale kosten nog lager.

Geen kosten ‘op de zijkant van het papier’

Een heleboel kosten die andere aanbieders in rekening brengen, kennen wij niet. Zo zijn er bij Brand New Day geen aan- en verkoopkosten als u switcht tussen de beleggingsfondsen. En ook geen bewaarloon, wat bij andere aanbieders vaak 0,24% per jaar is. Jaarlijkse rekeningkosten kennen wij niet. Als er geen geld op de rekening staat, betaalt u niets. En ook administratiekosten zijn ons vreemd: alle wijzigingen zijn gratis. U kunt dus kosteloos bijvoorbeeld inleg, pensioendatum of persoonlijke gegevens wijzigen. En tenslotte kennen wij ook geen ‘vertrekkosten’: als u weg wilt, boeken wij kosteloos het opgebouwde vermogen over naar een andere aanbieder.

 • Géén switchkosten
 • Géén bewaarloon
 • Géén jaarlijkse rekeningkosten
 • Géén administratiekosten
 • Géén vertrekkosten

Waar moet u bij het overboeken op letten?

Laat u uw huidige polis door ons opzeggen en overboeken? Dan wordt uw polis onder dezelfde belastingvoorwaarden voortgezet bij Brand New Day. Dat regelen wij. U gaat zogenaamd ‘fiscaal geruisloos’ over. U hoeft van de overstap niets door te geven aan de belastingdienst. Er zijn echter een paar situaties waar u op moet letten als u uw polis overboekt.

Oud regime polis

Heeft u uw polis ná 1991 afgesloten? Dan hoeft u hier niet verder te lezen. Heeft u uw polis vóór 1992 afgesloten én is uw polis een lijfrentepolis (dus verrekent u de inleg met uw inkomstenbelasting)? Dan verliest u een paar mogelijkheden als u uw polis naar Brand New Day overboekt.


Wilt u voor uw 70ste een uitkering van minimaal 5 jaar aankopen voor uzelf? Dan maakt het als u uw polis overboekt niet uit of u een oud regime polis hebt of niet.

 • U dient uiterlijk tot 5 jaar na het bereiken van uw AOW-leeftijd een lijfrente-uitkering aan te kopen
 • U mag de lijfrente-uitkering niet meer schenken aan uw (klein)kinderen
 • U mag de eindwaarde niet meer in één keer laten uitkeren maar moet de uitkering over minimaal 5 jaar uitspreiden
Garantie

Garantie

Garandeert uw huidige aanbieder u een bepaalde waarde op de einddatum? Dan heeft u een zogenaamde ‘garantiepolis’. Als u garantie heeft, staat dit duidelijk in uw polisvoorwaarden vermeld. Twijfelt u? Dan kunt u het altijd bij uw huidige aanbieder navragen. Brand New Day garandeert geen bepaalde eindwaarde. Als u uw polis overboekt, verliest u een eventuele garantie.

Garantie klinkt goed. En dat is het soms ook. Maar soms ook niet. Want in ruil voor de garantie betaalt u (flink) hogere kosten. Daarnaast is de garantie soms laag: bijvoorbeeld de helft van de inleg. En bovendien heeft u met een garantiepolis weinig flexibiliteit. Zo mag u vaak niet uw inleg verlagen of de looptijd korter maken. Heeft u een garantiepolis? Dan raden wij u aan om advies te vragen. Uw adviseur maakt dan inzichtelijk voor u wat de waarde van de garantie is en wat deze u kost.

Oud regime kapitaalverzekering

Heeft u een kapitaalverzekering? Als u de polis voor 14 september 1999 heeft afgesloten, heeft u misschien een belastingvoordeel. Als u de polis overboekt naar Brand New Day, verliest u dit belastingvoordeel. Er gelden : één voor polissen die voor 1992 zijn afgesloten en één voor polissen die tussen 1 januari 1992 en 14 september 1999 zijn afgesloten. Wilt u uitleg? Bel ons dan op 020 - 75 85 310.

Uw polis overboeken:
hoe werkt het?

U kunt uw polis zelf helemaal online overboeken. U vult de benodigde gegevens in en opent een rekening. Wij zeggen uw huidige polis op en boeken deze over.

Direct online uw polis overboeken
 • U vult de gegevens van uw polis in
 • U opent online een rekening
 • Wij zeggen uw huidige polis op
 • Wij boeken uw polis over

Gaat u overboeken? Houd dan rekening met de € 199 overboekkosten.

Direct overboeken

Nog even laten groeien?

Valt uw polis binnenkort vrij? Dan heeft u een aflopende (of in pensioentermen: expirerende) polis. Wilt u dat het vermogen nog verder aangroeit voordat u het laat uitkeren? Dan kunnen wij het voor u beheren, tot het moment dat u de uitkering wil aankopen.

Euro

Korting voor aflopende polissen

Het overboeken van een lopende polis kost normaal € 199. Maar voor aflopende polissen rekenen wij slechts € 49 per polis. Dit geld hoeft u niet direct aan ons te betalen. Zodra het geld van uw oude polis op uw rekening bij Brand New Day wordt bijgeschreven, wordt hier éénmalig € 49 vanaf gehaald. Mail ons zodra de polis via onze site is overgeboekt, dan verwerken wij de korting direct!

Uw aflopende polis overboeken:
hoe werkt het?

U kunt uw aflopende polis zelf helemaal online overboeken. Wij benaderen uw verzekeraar en zorgen dat uw polis op expiratiedatum – met behoud van alle fiscale voorwaarden – wordt overgeboekt naar uw nieuwe rekening bij Brand New Day. Zo gepiept.

Direct online uw aflopende polis overboeken
 • U vult de gegevens van uw polis in
 • U belt of mailt ons over de korting op de overboekkosten
 • U krijgt van ons een speciale overstapbrief voor expirerende polissen
 • Wij boeken uw polis op expiratiedatum over
 • Wij laten het vermogen renderen tot het moment dat u een uitkering wilt aankopen