De spaarrekening

De Brand New Day Spaarrekening opent u gemakkelijk online. Het geld op de rekening kunt u altijd vrij opnemen wanneer u maar wilt. En uiteraard staat uw geld veilig, want het valt onder het depositogarantiestelsel.

Openen
Interest Value

De spaarrekening

 • Vrij opneembaar
 • Depositogarantiestelsel
 • Geen minimum inleg
 • Geen kosten
 • Gemakkelijk alles regelen via MijnBND
 • Maandelijkse rentebijschrijving

Gemak

De Brand New Day Spaarrekening is een doodnormale internetspaarrekening die u in een paar minuten online opent. Daar ziet u precies hoe het er met uw spaargeld voorstaat: het actuele saldo, de opgebouwde rente tot op die dag, alle bij- en afschrijvingen. Via MijnBND kunt u ook direct geld terugboeken naar uw tegenrekening.

Gemak
Veiligheid

Veiligheid

Het geld op uw spaarrekening bij Brand New Day Bank valt onder het depositogarantiestelsel. Dat betekent dat het geld op al uw spaarrekening(en) bij Brand New Day samen tot € 100.000 per rekeninghouder wordt gegarandeerd door De Nederlandsche Bank. Een extra veiligheid is dat het geld op uw spaarrekening maar naar 1 vaste tegenrekening kan worden weggeboekt: uw bankrekening, die u opgeeft bij het openen van de rekening. Brand New Day Bank heeft een bankvergunning en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en AFM.

Kenmerken en voorwaarden

Uw spaargeld is vrij opneembaar. U mag storten en opnemen wanneer u maar wilt. U hoeft geen minimumbedrag te storten, maar de écht rijken moeten we teleurstellen: u mag in totaal maximaal € 10 miljoen aanhouden op uw spaarrekening(en). Let daar dus even op, want je gaat er zo overheen. U betaalt natuurlijk geen kosten. En u opent de spaarrekening bij Brand New Day Bank.

Lees de voorwaarden
voorwaarden
rente

De rente

De rente op uw spaarrekening is variabel. Dat betekent dat de rente altijd kan worden verhoogd of verlaagd. Uiteraard krijgt u dan van te voren even een e-mail. Let er op dat over het saldo boven € 1 miljoen geen rente wordt vergoed. In dit overzicht ziet u de actuele rentes van alle spaarrekeningen. De rente wordt elke maand bijgeschreven op uw rekening. En in MijnBND ziet u precies hoeveel rente u die maand heeft opgebouwd.

Open een spaarrekening

Sparen met uw partner

De Brand New Day Spaarrekening kunt u online alleen in privé openen. Wilt u een gezamenlijke spaarrekening openen, dus een rekening op 2 namen? Neem dan even contact op met de klantenservice.

Sparen

Zo eenvoudig opent u de spaarrekening

  U opent de rekening gewoon online. Hou de volgende gegevens bij de hand:

  • Een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, ID-kaart)
  • Een privé bankpas

  Bij het openen van uw eerste rekening bij Brand New Day dient u altijd een kopie van een geldig legitimatiebewijs te uploaden. Dat gaat heel gemakkelijk. Wij zijn verplicht u zo’n kopie te vragen om uw identiteit vast te stellen.

  MijnBND is uw online klantdomein. U kiest zelf een wachtwoord en uw gebruikersnaam is uw e-mailadres. Voor het geven van sommige opdrachten in MijnBND (bijvoorbeeld het overboeken van geld naar uw tegenrekening) ontvangt u via e-mail of sms een controlenummer. Dit nummer moet u ter bevestiging invullen in MijnBND. Pas daarna wordt de opdracht uitgevoerd. Zo weten wij zeker dat de opdracht van u komt.


  Omdat u via e-mail of sms soms (afhankelijk van het soort opdracht) een controlenummer ontvangt, kunt u dus niet een e-mailadres of mobiel nummer gebruiken dat door een andere rekeninghouder van Brand New Day Bank in gebruik is (bijvoorbeeld uw partner).

  Met iDeal maakt u minimaal één cent over naar uw nieuwe rekening. Meer mag natuurlijk ook.

  U kunt direct geld overboeken naar uw nieuwe spaarrekening. Na het openen van uw rekening controleren wij uw gegevens. Dat duurt normaal gesproken niet langer dan één werkdag. Hebben wij alle gegevens compleet? Dan ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging dat uw rekening officieel geopend is. Ontbreekt er nog iets? Dan nemen wij even via e-mail of telefoon contact met u op. Let er even op dat zolang u niet de e-mail met de bevestiging heeft ontvangen dat uw rekening officieel geopend is, u alleen via de Klantenservice geld kunt opnemen en nog niet via MijnBND.